Blij in de wei hondenuitlaatservice Helmond / Brandevoort honden
Blij in de wei hondenuitlaatservice Helmond / Brandevoort gras
Blij in de wei hondenuitlaatservice Helmond / Brandevoort logo wit

Blij in de Wei     •     Helmond / Brandevoort     •     Telefoon: 06 3178 2014     •     E-mail: info@blij-indewei.nl

Even voorstellen:

 

Ik ben Mariëlle Lauwers en woon samen met mijn man, twee kinderen en Zoë onze zwarte Labrador in Helmond/Brandevoort.

 

Van jongs af aan ben ik opgegroeid met honden en andere huisdieren. Omdat ik het sociale en zorgen in me heb ben ik destijds een opleiding gaan volgen tot leidster kindercentra. Vanuit deze opleiding ben ik direct in de kinderopvang terecht gekomen en heb daar tot 2007 in gewerkt. Begin 2007 besloten we Nederland te verlaten om in Oostenrijk een nieuw en rustig bestaan te gaan opbouwen. In Oostenrijk hebben we toen Coco aan ons gezin toegevoegd. Als pup was hij al erg speels en een echte boef. Daarom zijn we al snel vriendjes gaan zoeken om mee te kunnen spelen. In het begin was dat best moeilijk omdat in Oostenrijk de meeste honden als waakhond dienen.

 

We kwamen uiteindelijk bij een man terecht die samen met meerdere honden bij een grote weide woonde en waar men de honden kon laten spelen en onderbrengen. Ook werden er vanuit deze locatie wandelingen in de bergen en door beekjes gemaakt en werd de hond, en de baas, “het sociale contact” bijgebracht. Coco werd met sprongen socialer! Dit gaf aan hoe belangrijk het is om honden de vrijheid te geven om met elkaar te kunnen spelen/ravotten om zo een lieve “hanteerbare” hond te krijgen. Ook het baasje speelde daarin een grote rol en werd daar af en toe op gewezen. Wat een geweldige opzet, wat een leuke ervaring en leerschool was dat. Dat wil ik ook, dacht ik toen..

 

Eind 2010 hebben we toch besloten terug te gaan naar Nederland. Teruggekomen in Nederland ben ik wederom in de kinderopvang terecht gekomen, al bleef bovenstaande in mijn gedachten. In de kinderopvang gaat het de laatste jaren niet zo goed en dat heeft uiteindelijk de overgang van kinderopvang naar hondenopvang makkelijk gemaakt.

 

Rond juni 2013 hebben ik daarom besloten om een hondenuitlaatservice te starten. Ik ben gestart op een weiland.Ik ben destijds ingeleerd door een al bestaande hondenuitlaatservice en in de tussentijd  heb ik cursussen en workshops gevolgd om zo meer te weten te komen over het gedrag van honden. ook het lezen van boeken heeft me veel bijgebracht. Ik doe dit nog elke dag  met veel plezier en hoop uw hond graag te zien in het bos.

 

In April 2017 hebben we helaas afscheid moeten nemen van Coco. Het afscheid was erg moelijk en het gemis erg groot. Na enkele maanden merkten we dat het leven zonder hond ons gezin niet kompleet maakt. Daarom een nieuwe viervoeter in ons gezin, waarvan we weer volop genieten. Haar naam is Zoë.

 

Graag tot gauw

 

Groet Mariëlle